Stichting Theater Olympus

 

Stichting Theater Olympus heeft als doel het maken van theatervoorstellingen en andere kunst- en cultuuruitingen voor mensen met een handicap. 

Stichting Olympus wil kunst maken voor een bijzondere doelgroep die amper of nooit in aanraking komt met theater en andere kunstvormen. Een publiek dat, net zoals iedereen, moet kunnen genieten van podiumkunsten, Soms vraagt dat om een op maat gemaakte voorstellingen die recht doen aan de individuele mogelijkheid om de voorstelling te kunnen beleven. Dat vraagt ook om kennis van deze publieksgroep, om een grote sensibiliteit bij de makers en om een vorm van theater die volledig afgestemd is op de beleving van dit publiek. Daarom is een kleinschalige aanpak nodig en moet er onderzoek gedaan worden naar nieuwe vormen van theatermaken en andere kunst- en cultuuruitingen. Dat doet Olympus.

ACTUEEL NIEUWS

Vanaf 2020 ontwikkelen de voorstelling 'Aeolus'. Deze voorstelling wordt gemaakt voor mensen met een meervoudig complexe handicap. We hebben een succesvolle crowdfunding gedaan via Voordekunst en zitten in de afronding van de fondsenwerving. Het project wordt in ieder geval ondersteunt door stichting SPZ, VSBfonds, Dr. C.J. Vaillantfonds, Fonds Kind & Handicap en het Prins Bernard Cultuurfonds. Door de Corona-crisis is de speelperiode verschoven naar 2021 of 2022.